dinsdag 15 januari 2019

Gaten in muur en poffertjes

Honden zorgen toch altijd weer voor een hoop gedoe. Er stond buiten een vuilniszak met onder andere vlees afval erin. De honden hadden die natuurlijk gevonden en opengemaakt. Chill heeft twee dagen flink liggen stinken en 's nachts diarree gehad. De tweede nacht kwam er ook een plastic handschoentje uit die ze blijkbaar ook opgegeten heeft. Dat was wel even schrikken, ze had hieraan dood kunnen gaan. Maar gelukkig ging het na een paar dagen weer goed met haar.

Inmiddels is onze slaapkamer alweer een paar weken in de nieuwe kamer. De oude kamer is nu voorraadkamer. De diepvriezers zijn er naartoe verhuisd en er zijn stellages neergezet. Daardoor heb ik alvast een aantal spullen van beneden daar op kunnen slaan. Er moest namelijk een kast aan de kant om de boiler te kunnen vervangen. Dus er is ook al een begin gemaakt voor als de oude keuken aangepakt gaat worden.
Maar eerst moeten de muren en de elektra hiernaast nog gedaan worden. De muur heeft hele stukken waar de afwerklaag luchtbellen bevat. Deze zijn op het eerste deel van de muur verwijdert en behandelt met een voorstrijk voor beter hechting. Nu nog dicht smeren en witten. En dan het volgende stuk muur.

Ondertussen heb ik de poffertjespan opgezocht en recepten. Ik heb geen boekweitmeel dus alleen tarwebloem gebruikt. Het resultaat mag er zijn. Alleen jammer dat hier geen suikerstroop te koop is. Ik dacht nog wel maple sirop te hebben, maar daar zat een laagje schimmel op. Dus het werd poedersuiker, ook lekker. De rest is ingevroren, zodat ik binnenkort kan proberen of ze dan ook nog lekker zijn. En intussen nieuwe maple sirop kopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten