zondag 2 december 2018

We zijn er weer...


De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met andere software voor het blog, B2evolution. Ik had iets gevonden waar je naast het blog ook foto albums aan kon maken. Het leek allemaal erg leuk, maar uiteindelijk kreeg ik toch niet het beoogde resultaat. Ik had steeds de neiging om hele verhalen bij de foto's te gaan zetten. En het resultaat is dan weer het blog in zijn oude vorm. Dus kan ik beter op de oude manier doorgaan. Ik heb het blog wel van de website losgekoppeld, om een professionelere uitstraling te krijgen. Jezelf voorstellen is één, maar een heel blog erop loslaten is toch iets anders. Ik had daar eerder niet zo over nagedacht, maar laatst zijn er wat dingen voorbij gekomen die stof tot nadenken gaven. Dus alles wat niets met het restaurant te maken heeft, maar meer mijn dingen zijn, die heb ik eraf gehaald.
Voordat ik de beslissing genomen had om weer de oude software te gebruiken werd ik ziek en stond mijn hoofd er niet echt naar om op een beeldschermpje te gaan zitten kijken. Dan kwamen er ook nog wat andere zaken bij die niet helemaal lekker lopen door misverstanden. Dus van schrijven kwam niet veel. Ik zal van de winter toch minder te schrijven hebben denk ik. Het zal tussen het opruimen door, veelal bij de kachel zitten zijn.

Een paar weken geleden was er een bezoek aan het oorlogsmonument van Virlet. Het was 100 jaar geleden dat de Armistice ondertekent werd, oftewel de wapenstilstand. Dit is in Frankrijk een belangrijke gebeurtenis. Er zijn in de Eerste Wereldoorlog ook heel veel mannen en jongens gesneuveld. Iedere familie heeft bijna wel slachtoffers.
Na afloop was het nog een glaasje drinken en de burgemeester vroeg iedereen of we ook mee gingen. Dus mee naar het zaaltje waar we een glaasje Kir kregen. Ik stond gelijk op mijn kop zeg. Ik ben helemaal geen alcohol gewend en had ook nog niet gegeten. Het is dat de burgemeester persoonlijk een glas aanbood, anders had ik een glaasje water genomen. Er was gelukkig ook erg lekker hartig brood. Het leek op kaas-uienbrood, maar ik vermoed dat het alleen met kaas was.

Inmiddels hebben we eindelijk de keukenapparatuur gekregen. Zodra de keuken verder afgewerkt is kunnen we beginnen met het restaurant. De ruimte is nu nog in gebruik als schuur. Overal ligt gereedschap en er staan nog een aantal dozen met spullen die een plekje moeten krijgen. Het zal nog wel even duren, maar ik zal blij zijn als we weer aan het werk kunnen. Ik kwam al jaren niet meer aan het werk. De laatste tijd heb ik me voornamelijk bezig gehouden met handwerken en bakken. En de weegschaal is daar een goede getuige van haha. Hopelijk is alles klaar zodra het vakantieseizoen weer start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten